Facebook

Greenfluencere: hvem er de, og hvordan bruger du dem i dit pressearbejde?

Influencers, Research

Klimakrisen udfordrer os og gør, at vi handler mere og mere bæredygtigt. Her hos VOCAST har vi talt med personen bag en profil, der dagligt inspirerer sine følgere til at foretage grønne valg.

De omtales som Greenfluencere: personer, der bruger deres digitale kanaler til at kommunikere om miljøvenlige og etiske hensyn. De ønsker at påvirke deres følgere til at leve en grønnere livsstil – og lige netop derfor er de relevante for pressearbejde med bæredygtighed på dagsordenen.

Greenfluencere prioriterer deres værdier højt. Her er den røde tråd grøn, og eventuelle samarbejdspartnere skal også tage hensyn til det.

For at inspirere deres følgere til at leve mere bæredygtigt deler profilerne oplysende indhold om alt fra miljøaktioner og -kampagner, genbrug, zero waste og naturlige produkter til vegetarisk og vegansk kost. 

Et eksempel på en sådan influencer, eller greenfluencer, er norske Martin Skadal.

Martin Skadal er aktivist og grundlægger af World Saving Hustle, som er en netværksorganisation, der arbejder med at passe på naturen, mennesker og dyr. Han er også grundlægger af Altruism for Youth, som er en frivillig organisation, der fokuserer på unges mentale helbred.

Allerede i en ung alder grundlagde Martin Skadal to organisationer, der passer på mennesker, dyr og natur. Det hele startede med, at han selv deltog i et lignende netværk.

– Dengang begyndte jeg også på de sociale medier for at dokumentere det, jeg gjorde. Og så var der pludselig en masse mennesker, der fandt det interessant, og på den måde har jeg opbygget mine forskellige kanaler.

Aktivismen er altså i fokus hos Martin Skadal, men de sociale medier har gjort det nemmere at være aktivist.

– Jeg har følt mig meget alene tidligere, men så viste det sig, at der var mange mennesker på de sociale medier, der havde det på samme måde. Og jeg ønsker også at inspirere andre.

På sine digitale kanaler deler han sit bæredygtige og humanitære arbejde. Og at inspirere til en grøn, etisk og bæredygtig livsstil handler ifølge Martin Skadal om både at passe på natur, miljø og egne omgivelser. 

– Jeg ved jo, at hvis jeg dokumenterer mit eget arbejde på de sociale medier og kan nå ud til flere mennesker, så får mit arbejde større betydning og potentiale.

I takt med at følgerskaren vokser, er han også blevet kontaktet af flere potentielle samarbejdspartnere.

– Jeg vil gerne indgå i samarbejder, men det skal være med nogen, der har de samme værdier som mig.

Han har tidligere reklameret for bestemte produkter i samarbejde med organisationer som Amnesty, Human Rights Watch og WWF. I de samarbejder har han haft mulighed for at promovere et budskab i tråd med egne værdier. 

– Jeg har også selv taget kontakt til nogen, som kunne være passende for mig. Jeg tror, der er et rigtig stort potentiale der.

Og netop fordi der er et stort potentiale i greenfluencere, har vi samlet en liste med danske influencere, der bruger deres platforme til at kommunikere grønne budskaber. Du kan finde den fulde liste i VOCAST og se et udsnit fra den lige her.

Tre eksempler på greenfluencere:

Caroline Bessermann

Caroline Bessermann er aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse samt politisk rådgiver i Klimabevægelsen i Danmark. Hun har været medlem af Den Grønne Studenterbevægelse siden januar 2020, og så har hun siddet som repræsentant for Poltik & Presse i Det Nationale Koordineringsudvalg. Hun benytter særligt sin Instagram til at appellere til en grøn omstilling og en bæredygtig hverdag. Derudover har hun med sin kollega, Mette Susgaard, lavet podcastserien, “”HVEM FANDEN STEMMER MAN PÅ I EN KLIMAKRISE?”, der blev etableret i forbindelse med folketingsvalget 2022.

Gittemarie Johansen

Gittemarie beskriver sig selv som grøn influencer og er passioneret omkring bæredygtighed – især med henblik på “zero Waste” og plantebaseret kost. Hun anvender særligt sin Instagram til at give sine følgere indblik i og råd til at leve en grønnere livsstil, samt hvordan vi kan komme i mål med en grøn omstilling. Derudover anvender hun også sin Youtubekanal, hvor hun laver videoer, der bl.a. omhandler bæredygtig kost, zero waste livsstil samt bæredygtig mode. 

Mette Susgaard

Mette Susgaard er uddannet i Politik & Forvaltning og journalistik fra Roskilde Universitet. Hun har været et aktivt medlem af Den Grønne Studenterbevægelse siden juli 2019, hvor hun bl.a. beskæftiger sig med udvikling af landbrugspolitik og kommunikation på sociale medier. I november 2022 var hun gæst i afsnittet “Bad COP27” i podcasten Genstart, der omhandler FN’s Klimatopmåde i Sharm el-Sheikh.

Derudover har hun lavet podcastserien “HVEM FANDEN STEMMER MAN PÅ I EN KLIMAKRISE?”, der blev etableret i forbindelse med folketingsvalget 2022. Hun er medvært med Caroline Bessermann. Som greeninfluencer bruger hun særligt sine sociale medier, herunder Instagram og Twitter, til at vise sit engagement for den grønne omstilling og aktivistiske arbejde i Den Grønne Studenterbevægelse.

Anna Maud Hersvik has worked as a Norwegian News Media Researcher at VOCAST since August 2020. She has a bachelor in media and communication from University of Bergen. Currently she studies Communication at Aalborg University in Copenhagen, and is interested in journalism, politics and how to maneuver in today’s fragmented media landscape.

 

 

Artiklen er oversat af Maria Salina Nedergaard Mortensen

 

SIGN UP TO OUR NEWSLETTER

Get free knowledge on how to optimize your B2B marketing & new product releases.

RELATED POSTS

Sustainable Fashion Through a Circular Lens

Sustainable Fashion Through a Circular Lens

Although the world of fashion and its glamorous facade may seem intriguing to many, its less elegant backside shows that over 500 million tons of textiles end up in landfills every year. With ‘overconsumption’, ‘ultra-fast fashion’, and ‘disposable culture’ as new...

Copenhagen Guide: Fall & Winter Edition

Copenhagen Guide: Fall & Winter Edition

It's that time of the year. The season is changing, the temperature is lowering and the fairy lights are being put up. Copenhagen is packed with things to do, places to visit, and food and drinks to try out. We have gathered a bunch of recommendations on what to do...

Mastering TikTok: Thrive in the Era of Personalized Marketing

Mastering TikTok: Thrive in the Era of Personalized Marketing

In the changing world of digital marketing, TikTok has emerged as a powerful force for brands to authentically engage with their audiences. TikTok is a rapidly growing social media platform that allows users to create and share short, engaging videos with a global...